Image
Slowakije

Voertuigen en aanhangwagens moeten een «elektronisch vignet» hebben om gebruik te maken van specifieke stukken van snelwegen en expreswegen.

De tolvignetten  

Vignet verplicht voor:

  • Voertuigen met of zonder aanhangwagen tot een maximaal toegelaten gewicht van 3,5T
  • Voertuigen categorie M1 van meer dan 3.5T
  • Voor een aanhangwagen van categorie O1 en / of O2 dien je een tweede vignet aan te schaffen, indien het totaal toegelaten gewicht van voertuig en aanhangwagen hoger is dan 3.5T.

Informatie over de vignetten vind je hier.

Moto's moeten geen vignet hebben. Andere voertuigen die niet opgenomen zijn bij de voertuigen met vignetplicht, moeten elektronische tol betalen. Informatie over de elektronische tol vind je hier.

Er zijn 3 soorten vignetten:

  • 10 dagen : € 12
  • 1 maand : € 17
  • 1 jaar : € 60

De prijzen zijn de prijzen van 2023.

Men kan het vignet aankopen via het internet, de gewone verkooppunten (meestal tankstations) of via automaten aan de grensovergangen.

Heb je nog vragen? Als lid van Touring staan onze experten altijd voor u klaar. Ontdek onze toeristische infolijn.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …