transport en commun metro / vervoermiddel

Week van de Mobiliteit bij het openbaar vervoer

Elk jaar in september organiseren de landen van de Europese Unie de Week van de Mobiliteit. Van 16 tot 22 september 2018 laten de Belgische openbaar vervoerbedrijven je kennismaken met hun aanbod.

De Week van de Mobiliteit wil de Europese burgers sensibiliseren voor alles wat met dat thema te maken heeft. Dit jaar gaat ze van start op zondag 16 september, met de welbekende ‘Autovrije Zondag’.
Je wil meer weten over onze Belgische openbaar vervoerbedrijven? De ideale gelegenheid om hun dienstenaanbod uit te testen!

 

Profiteer van de Mobility Pass van de NMBS

Op 16 september mag iedereen onbeperkt gebruikmaken van het volledige NMBS-netwerk en dat voor slechts € 5. Dit vrije dagparcours luistert naar de naam Mobility Pass. Een gedroomde kans om eens met de trein naar je bestemming of … naar vele bestemmingen te reizen!

 

Verken het Vlaamse netwerk met De Lijn

Naar aanleiding van Autovrije Zondag kan je op 16 september gratis met de bussen van De Lijn reizen op het grondgebied van (Groot-)Brugge, (Groot-)Kortrijk en (Groot-)Roeselare. Dit is mogelijk dankzij de financiële steun van de stadsbesturen. 

Bovendien kunnen alle reizigers een dagpas kopen voor slechts € 4 in plaats van € 6 (volwassenen) en € 3 in plaats van € 4 (kinderen). Deze dagpasjes zijn uitsluitend geldig tijdens de Week van de Mobiliteit, van 16 tot en met 22 september. Je kan nog tot 22 september een voordelige dagpas kopen in de Lijnwinkels. Van 16 tot 22 september kan dat ook in de voertuigen of aan een verkoopautomaat van De Lijn. 

 

Ontdek een tramstelplaats met de MIVB

Vorig jaar besliste de MIVB om de deuren van haar depot Jacques Brel open te stellen. De gelegenheid bij uitstek voor de reizigers om een plek te ontdekken die normaal niet toegankelijk is voor het publiek en om kennis te maken met werknemers die je dag in dag uit naar je bestemming brengen.
Dit jaar organiseert het bedrijf opnieuw een opendeurdag, naar aanleiding van Autovrije Zondag in Brussel. Iedereen is van harte welkom op zondag 16/09 van 10 tot 16 uur in tramstelplaats Marconi in Ukkel. Kers op de taart: alle vervoer naar het depot is die dag kosteloos, want het MIVB-net is gratis toegankelijk ter gelegenheid van Autovrije Zondag!

 

Reis goedkoper met de TEC

Dit jaar laat de TEC iedereen die dat wil één week lang reizen met een HORIZON+‘ontdekkingsticket’ voor € 6. Ter info: zo’n ticket kost normaal gezien € 16 voor drie dagen. Dit aanbod is geldig tijdens de Week van de Mobiliteit, van 16 tot en met 22 september.
Maar er is nog meer: de MOBIB-kaart, waarop je dit vervoerbewijs moet opladen, is de hele week gratis, terwijl ze anders € 5 kost. Bovendien is ze vijf jaar geldig. Profiteer er dus van!

Reactie toevoegen

Blog