Image
kleinste in auto
Reizen met de allerkleinsten is een hele sinicure en vergt veel planning en voorbereiding. Enkele tips voor de voeding van je baby of kleuter.

Tips over voeding voor de allerkleinsten kun je sprokkelen op gespecialiseerde websites, zoals bijvoorbeeld de officiële webstek van het agentschap van de overheid Kind & Gezin

1. Neem geen bereide of verwarmde melkvoeding mee. Lang warm houden heeft een negatief effect op het vitaminegehalte en bovendien vergroot je de kans op bacteriën.

2. Ook een koelbox heeft niet steeds de gewenste temperatuur. Maak de fles daarom altijd klaar net voor gebruik. Neem een thermoskan met warm water en melkpoeder afzonderlijk mee. Zijn er opwarmmogelijkheden onderweg of op de eind, neem dan koud water en poeder afzonderlijk in de koelbox mee.

3. Neem eventueel kant-en-klare melkvoedingen mee in brikverpakking.

4. Bewaar een geopende verpakking maximaal 24 uren in de koelkast.

5. Koop eventueel melkvoeding ter plaatse. Informeer vooraf of dit mogelijk is.

6. Kijk bij het aankopen van flessenwater op het etiket of het geschikt is voor zuigelingen.

Wie meer wil weten over ‘vervoer’ en over ‘zon en vakantie’, kan diverse documenten als basislijsten en checklists bij Kind En Gezin.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …