faire du vélo

Vijf tips voor fietshelmen

Een goede fietshelm biedt bescherming bij een val, is comfortabel om te dragen en eenvoudig te gebruiken. Hieronder alvast 5 tips voor fietshelmen

  1. Uit onderzoek blijkt dat een fietshelm bij een val effectieve bescherming biedt tegen verwondingen aan het hoofd. Zelfs de slechtste fietshelm is beter dan geen helm. Draag dus altijd een helm, ook voor korte ritjes.
  2. Probeer een helm altijd uit. Hij moet perfect aansluiten op jouw hoofd. Zet hem op, wandel ermee rond – of beter nog: maak er een testrit mee. De helm moet vastzitten maar moet comfortabel zijn om te dragen.
  3. Zet de helm altijd goed vast met de kinriem. Als je hem goed vastgesnoerd hebt, mag hij niet naar achteren kunnen schuiven.
  4. Als je op je helm valt, koop dan meteen een nieuwe, ook als je helm er onbeschadigd uitziet. Door de impact kan de helm structureel beschadigd zijn, waardoor hij bij een volgende val onvoldoende bescherming biedt.
  5. Een helm kan je helpen om je beter zichtbaar te maken voor andere weggebruikers. Kies een helm met grote en goed geplaatste reflectoren. Bij sommige helmen kun je aan de achterzijde een LED-lampje bevestigen. Een helm in een lichte kleur zoals wit of geel is niet alleen beter zichtbaar, maar warmt ook minder snel op als de zon erop schijnt.

Reactie toevoegen

Blog