Image
Trein-tram-bus beter voor de lijn dan autorijden
Volgens recent Brits onderzoek is pendelen naar het werk beter voor de lijn dan autorijden.

De London School of Hygiene & Tropical Medicine keek naar de relatie tussen het woon-werkverkeer en de hoeveelheid lichaamsvet en de body mass index (BMI) van mensen van middelbare leeftijd.

De resultaten van het onderzoek waren deels voorspelbaar: wie fietst of wandelt, heeft inderdaad een lager BMI.

Concreet: mannelijke en vrouwelijke fietsers zijn respectievelijk gemiddeld 5 en 4,4 kilogram lichter dan hun autorijdende tegenhangers. Wandelaars hadden een BMI dat 0,98 BMI-punt lager lag (mannen) en 0,80 BMI-punt lager (vrouwen) dan het BMI van automobilisten.

Minder voorspelbaar: ook wie met de trein, tram of bus tussen thuis en werk pendelt, blijkt over een lager BMI te beschikken dan de automobilisten (gemiddeld 0,70 BMI-punt lager). (Bron: IPS News)

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …