Image
skiien in de Alpen
Sneeuwzekerheid in de Alpen: deze 10 plekken verdienen nog steeds het predicaat ‘sneeuwzeker’.

Hoe hoger, hoe beter is beslist geen slechte basisregel, maar er spelen meer factoren zoals bijvoorbeeld de oriëntatie van de skipistes ten opzichte van de zon en de hulp van de techniek. Doch vergis je niet: heel vaak wordt met sneeuwzeker het skiën of snowboarden op een gletsjer bedoeld en daar hebben beginnende of minder ervaren skiërs weinig aan. Tip: zoek naar gebieden die relatief vroeg in het seizoen opengaan, zoals bijvoorbeeld Val Thorens waar het skiseizoen al op 25 november is gestart en pas eindigt op 1 mei 2017. De 9 andere skigebieden die te boek staan als sneeuwzeker.

Reisbijstand op maat van je wintersportvakantie

Mocht het (elders) toch nog misgaan of je wil het zekere voor het onzekere nemen, laat je dan op voorhand verzekeren. Touringleden kunnen beroep doen op de Touring Snow Card. Deze reisbijstand is een annuleringsverzekering die tevens skilessen en skipas terugbetaalt en je ook indekt tegen het breken van ski’s en de diefstal van jouw materiaal (ski’s, skistokken, skischoenen). Ook de repatriëring of vervroegde terugkeer wordt terugbetaald.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …