salon de l'auto

Slim naar het Autosalon in Brussel, dat doe je zo!

Het is telkens weer een overrompeling. Maar wie goed plant, staat een aangenaam salonbezoek te wachten. Check deze tips en kom zeker langs op de stand van Touring in de Astridhal. Misschien win jij wel een elektrische fiets!

Hoe je het ook draait of keert, het is altijd een beetje een overrompeling, dat Autosalon. Maar met de onderstaande tips en praktische informatie weet je alvast waar je je aan mag verwachten, wat het gaat kosten, waar de ingangen zijn én of je al dan niet moet betalen voor het Dream Cars Salon.

 

Dream Cars imposanter dan ooit

Voor het eerst sinds 2011 wordt Dream Cars (Paleis 1) gedurende de hele periode van de Brussels Motor Show toegankelijk voor het publiek. Bij de vorige edities moesten geïnteresseerden nog geduld oefenen tot de laatste dagen van het salon om de mooiste bolides ter wereld van dichtbij te bekijken. Voor dit specifieke luik wordt traditioneel een toeslag van 5 euro gevraagd, maar voor wie langskomt op dinsdag 22, woensdag 23 of donderdag 24 januari is de toegang gratis. Let wel, je moet je ticket dan online aanschaffen. En ook nog dit: de toeslag gaat grotendeels naar goede doelen.

 

Praktische informatie

De publieksdagen gaan door van zaterdag 19 januari tot en met zondag 27 januari, telkens van 10.30 tot 19 uur. De nocturnes zijn op maandag 21 en vrijdag 25 januari; het Salon blijft dan open tot 22 uur.

Aan de vooravond van de officiële inhuldiging vindt het traditionele openingsgala plaats. Voor deze exclusieve avond op vrijdag 18 januari (van 15 uur tot middernacht) geldt een strikte dresscode: een kostuum met een wit hemd met strik voor de heren, avondkledij voor de dames. De VIP-avond op vrijdag 18 januari is dus "business casual". Op voorhand reserveren is noodzakelijk; het tarief bedraagt 45 euro per persoon (40,50 euro voor wie online bestelt).

Brussels Expo is toegankelijk via 2 ingangen: Gate A (Paleis 3) aan de zijde van het Atomium en het metrostation en Gate G die je bereikt via Parking C en de voetgangersbrug aan de achterkant van het beurscomplex.

Tijdens het salon kun je vooraf op de website checken wanneer het rustig dan wel druk is in de wandelgangen. Wie liever niet spreekwoordelijk over de koppen loopt, is gewaarschuwd.

 

Wat gaat het kosten?

Kinderen tot 12 jaar betalen 9 euro (gratis onder de 6 jaar); volwassenen 15 euro. Wie met het openbaar vervoer komt, kan gebruik maken van het bekende B-Dagtrip tarief (prijs afhankelijk van je station van vertrek). Minder betalen? Bestel je tickets vooraf via de website: 13,50 euro voor volwassen en 8,10 euro voor kinderen.

 

Waarschuwing vooraf

Tassen van meer dan 55 cm breed en 40 cm hoog worden niet toegelaten op het terrein, noch in de paleizen. De organisatoren rekenen op het begrip van de bezoekers.

Reactie toevoegen