Indoorwaterparken

Indoorwaterparken in eigen land: coole hotspots!

Te warm buiten? Of te koud en regenachtig? Daar is maar één prettige oplossing voor: je onderdompelen in een indoorwaterpark. België telt 9 waterparadijzen en er zijn er nog twee in aanbouw. Een overzicht van de natste pretplekken.

Een dagje in een pretpark, daar scoor je bij kinderen altijd mee. Maar als het héél warm wordt of slecht weer is, trek je beter naar een indoor waterparadijs. Hier zijn 9 plekken waar het in elk seizoen aangenaam toeven is: tropisch warm in de winter, verfrissend op een hete zomerdag.

 

Plopsaqua – De Panne

De creatie van Plopsaqua nabij Plopsaland in De Panne was drie jaar geleden meteen een schot in de roos. Het succes is zelfs zo groot dat intussen beslist werd om een tweede Plopsaqua te openen (zie verder). Variatie troef in De Panne: van de luie – alhoewel – Wild River tot de fameuze Sky Drop. Is die vrije val van 20 meter net iets té? Er zijn genoeg andere activiteiten en attracties. Plopsaqua mikt voornamelijk op het plezier van de allerkleinsten.

Website - tarieven.

 

Aqua Mundo – Vielsalm, Peer en Lommel

Elke Center Parcs heeft zijn eigen zwemparadijs: Aqua Mundo. En je hoeft niet in een Center Parcs te verblijven om een dagje te ontspannen in Les ArdennesErperheide of Vossemeren. Welke van de drie bestemmingen je ook kiest, elke Belgische Aqua Mundo is een tropisch paradijs dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt: glijbanen voor jong en oud, een wildwaterbaan, stroomversnellingen, een golfslagbad en veel meer.

Website - tarieven.

 

Aquafun – De Haan, Oostduinkerke en Mol

Center Parcs heeft zijn Aqua Mundo’s, Sunparks beschikt over het vergelijkbare Aquafun.

Net als bij Center Parcs kan je ook bij Sunparks zonder verblijf genieten van een dagje waterpret. Er zijn drie Aquafuns in ons land: Kempense MerenDe Haan aan zee en Oostduinkerke aan zee.

Website – tarieven.

 

Aqualibi – Waver

Gekleurde houten gevels, exotische cocktails en swingende salsa: jawel, Aqualibi werd begin dit jaar stevig onder handen genomen. Het zwemparadijs werd gerenoveerd en oogt tropischer dan ooit. Het waterpretpark werd uitgebreid met een nieuwe kinderzone en is nu in totaal bijna 7.000 m2 groot.

Website – tarieven.

 

Twee nieuwe waterpretparken op komst

Voor je je badpak inpakt en wegstuift richting Bellewaerde: Bellewaerde Aquapark gaat pas in 2019 open. Voor Bellewaerde is het de grootste investering ooit en als je weet dat het bedrijf dat hierachter zit ook verantwoordelijk is voor Walibi en Aqualibi, dan weet je ook dat België er volgend jaar weer een topper bij heeft.

En er staat er nog eentje in de steigers: Plopsaqua krijgt een vervolg, namelijk in Hannuit, een plaatsje op de taalgrens tussen Sint-Truiden en Namen. De opening van dit waterpark is voorzien ‘ergens in 2020’.

 

Voor je vertrekt nog dit …

Vertrek niet halsoverkop naar het zwemparadijs van je keuze, maar check vooraf de respectieve websites. Vaak moet je reserveren en in sommige waterpretparken, zoals in Aqualibi, zijn zwemshorts niet toegelaten. Informeer je dus op voorhand om ontgoochelingen ter plaatse te vermijden.

Reactie toevoegen