voyage / reis

Een goedkope maar geslaagde vakantie dankzij een last minute

Zou je een reisje wel zien zitten maar heb je geen zin of tijd voor allerlei voorbereidingen of wil je gewoon je budget niet teveel belasten? Denk dan eens aan een last minute en vertrek … meteen!

Je zou de komende weken graag op vakantie gaan, maar je hebt nog geen tijd gehad om na te denken over een leuke bestemming, laat staan er echt naar op zoek te gaan?
Er zijn natuurlijk legio opties, maar je bent niet meteen van plan echt veel geld uit te geven?
Waarom zou je ditmaal eens niet voor een last minute reis gaan? TopCompare.be legt je haarfijn uit hoe je de beste "last minute" deals kan vinden, zodat je toch nog op het laatste moment een fijne reis kan boeken zonder een fortuin uit te geven.

 

Last minute

Het boeken van een reis op het laatste moment of 'last minute' boeken, wordt meestal aangeboden door reisorganisaties of reissites die gedurende een bepaalde periode kortingen aanbieden voor verschillende, populaire bestemmingen. Allereerst zal je aangenaam verrast zijn door de diversiteit van de aangeboden bestemmingen.
Van een ontspannende citytrip naar een Europese hoofdstad over georganiseerde safari tours in Kenia tot zelfs een verblijf van een week op een paradijselijk eiland in het Caribisch gebied, je zal versteld staan van de uitgebreide keuzemogelijkheden! Wat ook jouw lievelingsbestemmingen zijn, je vindt gegarandeerd een reis die voor jou geknipt is!

De meeste reissites hebben een categorie voor het boeken van  last minutes, zodat je geweldige aanbiedingen kunt vinden voor zeer betaalbare prijzen.
Deze 'last minute truc' levert je het grootste voordeel op, als je binnen vijf dagen voor de vertrekdatum boekt. Vervoersbedrijven proberen dan immers de nog overgebleven plaatsen door zo aantrekkelijk mogelijke prijzen kwijt te raken.

 

Waar vind ik de beste last minutes?

Gespecialiseerde sites In België hebben reissites zoals TravelBird of Tui.be meestal een categorie met verschillende soorten promoties. Via deze categorie krijg je meerdere opties waar je nieuwe bestemmingen kunt vinden die zorgvuldig door de reisexperts van de respectievelijke sites bestudeerd zijn.
Bovendien maken ze het jou zo makkelijker om je volgende reis te kiezen, en variëren ze tussen drukbezochte, toeristische plaatsen én bestemmingen die nog minder bekend zijn.
Andere sites, zoals lastminutes.be of lastminute.com, bieden alleen deze specifieke dienstverlening aan. Op die manier kan je natuurlijk je zoektocht veel nauwkeuriger en meer afgestemd op jouw reisbehoeften aanvatten.

 

Vergelijkingssites

Het grootste nadeel van deze promoties is dat ze jouw keuze nog moeilijker dreigen te maken … Door de overvloed aan aanbiedingen kan je immers beginnen twijfelen over je uiteindelijke keuze.
Gelukkig kan je rekenen op de hulp van vergelijkingsplatforms. Zij laten je toe je zoekopdracht te verfijnen, zodat je makkelijk en snel een vlucht, een hotel of zelfs een volledig last minute verblijf op maat kunt vinden.

Skyscanner, eDreams en Kayak zijn voorbeelden van sites met een zeer eenvoudig vergelijkingsplatform. Dankzij deze platforms ontdek je in slechts een paar klikken de beste aanbiedingen voor een vliegticket, een interessante hotelbestemming of een huurauto aan de voordeligste prijs. Het volstaat te bepalen naar welke stad je wil vliegen en je reisdata in te geven om onmiddellijk de beste aanbiedingen te kunnen vergelijken!

 

De voordelen van last minute boekingen

Naast het feit dat het zeer gemakkelijk is om een reis naar jouw smaak te boeken, bieden last minute deals nog andere, bijkomende voordelen. Door een "last minute" reis te boeken, vermijd je alle risico's op annuleringskosten.
Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat je niet in staat bent om te vertrekken vanwege stakingen of ziekte of dat je je reis moet annuleren door je werk of onverwachte, familiale omstandigheden. Met dit soort reizen worden alle annuleringskosten gedekt door het boekingsplatform.

Mocht je daarentegen toch besluiten van je reis ruim van tevoren te plannen, dan is het zeker aan te raden van naar je dekking te informeren. Heb je bij voorbeeld een kredietkaart, dan geniet je vaak van een of meerdere dekkingen als je je reis met je kredietkaart betaalt. Heb je nog geen kredietkaart, twijfel dan niet om verschillende kredietkaarten te vergelijken en hun voorwaarden te checken. Ook nog een voordeel van gespecialiseerde platforms voor last-minute vakanties is de eventuele, bijkomende dienstverlening: boeken tot 15 uur voor de dag van vertrek en reisadviseurs die 7 dagen per week voor je klaar staan om je te begeleiden bij je keuzes. Soms betalen die platformen jou zelfs het verschil terug als je elders een goedkopere aanbieding kunt vinden!
Last but not least kan je bij sommige last minute boekingen genieten van kortingen tot meer dan 50%! Dit is het geval voor verschillende sites, zoals secretescape.com.

Heb je zin in avontuur of voel je dat het tijd is om voor een andere manier van reizen te kiezen? Aarzel dan zeker niet om eens een last minute reis te boeken. Met last minutes bespaar je niet alleen op reizen naar de meest gegeerde toeristische trekpleisters, maar verbreed je ook je horizon door reisbestemmingen te ontdekken waar je zelf niet snel zou opgekomen zijn!

Reactie toevoegen

Blog