Happy Trip

Duurzaam naar zee? Boek een ‘Happy Trip’!

Heerlijk autovrij: deze woorden omschrijven perfect de nieuwe vakantieformule Happy Trip in West-Vlaanderen. Westtoer, De Lijn en de NMBS spelen hiermee in op de vraag naar meer duurzame vakanties.

Het concept bestaat al enkele jaren maar onderging recent een make-over. Het basisprincipe is onveranderd gebleven: Happy Trip maakt de combinatie mogelijk van hotelverblijf en tickets voor het openbaar vervoer. Concreet: wie logies reserveert, kan meteen ook een voordelig trein/tram/bus-ticket boeken.  

 

Met deze formule spelen Westtoer, De Lijn en de NMBS in op de vraag naar meer duurzame vakanties. Niet onbelangrijk is dat de formule, die eerder exclusief op de kust was toegespitst, werd uitgebreid naar steden als Brugge, Roeselare, Kortrijk, Ieper, Diksmuide, Poperinge en Veurne. Het logiesaanbod is dan ook navenant toegenomen tot ruim 100 hotels en B&B’s.

 

Ecologische voetafdruk

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De hedendaagse toerist is zich meer bewust van de ecologische voetafdruk. Happy Trip is een milieuvriendelijke reisformule naar de zee en de West-Vlaamse steden waar je ook zonder auto een heerlijke vakantie kan doorbrengen. Toeristen die per trein reizen, zorgen voor minder files, minder parkeerproblemen en een mooier openbaar domein. Dichtbij-vakanties zijn sowieso een goed idee voor wie begaan is met het milieu: de CO2-impact van een vliegreis naar Barcelona is 80 keer groter dan van een weekendje naar zee met de trein.”

 

Hoe het werkt?

Vakantiegangers die online bij één van de deelnemende logiesuitbaters reserveren, krijgen een voorstel om met het openbaar vervoer te reizen. Met een gepersonaliseerde code kost een treinrit (heen- en terug vanuit elk Belgisch station) slechts 9,80 euro per persoon. Een bus- en tramticket kost 1,60 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis met de trein.