Laat je niks wijsmaken: zowel in het wijnglas als aan tafel zal Duitsland jou allerminst teleurstellen. De wijnbouw is een eeuwenoude traditie die momenteel door zo’n 80.000 wijnboeren wordt beoefend. Klassiek en traditioneel gaan hand in hand met een groot aantal buitengewoon creatieve jonge wijnmakers die hun stempel drukken op de internationale wijnmarkt. Ga de bijzondere lichting rieslings en spätburgunders degusteren in de dertien wijnbouwgebieden, samen goed voor 102.000 hectare kwaliteitswijngaarden. Kies een bestemming of stippel meteen een route uit en laat je aangenaam verrassen, elke dag opnieuw.
Ook aan tafel toont Duitsland zich van zijn meest creatieve kant. Wist je trouwens dat er in Duitsland meer dan 290 restaurants zijn waar op sterrenniveau wordt gekookt? Als sterren in het bord niet hoeven, weet dan dat de regionale keuken veel meer beduidt dan gigantische braadworsten en dito glazen bier. Fijnproevers zullen de ruim 120 soorten kaas zeer weten te appreciëren en bierliefhebbers weten al langer dat er uit de circa 1300 brouwerijen meer vloeit dan eenvoudige pils. Liefhebbers van kaas kunnen de 500 km lange kaasroute Sleeswijk-Holstein overwegen. Liefhebbers van bier moeten Beieren op hun gps instellen.
Meest recente artikelen
Zijn de gebruikskosten van elektrische wagens buitensporig hoog?
Consolidatie bij de concessiehouders: zijn er ook voordelen voor de klant?
Er lijkt geen einde te komen aan de consolidatie binnen de autodistributienetwerken - integendeel! Maar is dit in het voordeel van de automobilist?