autosalon

97ste Brusselse Autosalon groter dan vorige editie

Met een oppervlakte van 110.000 m2 wordt de 97ste editie van ‘het Salon’ een pak groter dan de vorige. Wie een nieuwe auto nodig heeft, mag alvast beginnen aftellen: vanaf 19 januari kunnen we weer vergelijken én een pak euro’s op zak steken.

Van 19 tot 27 januari 2019 landt de Brussels Motor Show – voluit het Europese Autosalon van Brussel en verkort ‘het Salon’ – in de paleizen in Brussels Expo. De 97ste editie is ook dit keer dé showroom waar quasi alle auto- en motormerken die actief zijn op de Belgische markt hun nieuwste modellen showen.

 

Pierre Lalmand, directeur van het Brusselse Autosalon: “Voor heel wat automerken is de periode rond het Salon goed voor maar liefst 20 procent van hun jaaromzet. Commercieel gesproken zet het Salon doorgaans de toon voor het jaar dat erop volgt.”

 

Volgens FEBIAC, organisator van het Salon, zal ruim 110.000 m2 worden ingevuld, tegenover 100.500 m2 vorig jaar. De organisatie benadrukt naast het commerciële succes ook het populaire succes van zijn Salon: elk jaar zakt 4 tot 5 procent van de Belgische bevolking af naar de Heizel.

Reactie toevoegen