Image
100 tips voor dagtrips in eigen land: Limburg

Touring serveert tientallen ideetjes voor zomerse uitstapjes naar ieders smaak in de provincie Limburg. Bedoeling is jou zin te doen krijgen om op stap te gaan in eigen land en zorgeloos te genieten. Een daguitstap of een weekendje weg, met deze tips van Touring weet je wat te doen! Een overzicht van de andere provincies vind je hier.

Wijnbouwcultuur: 11 domeinen

Qua streekproduct kan het tellen: Belgische wijn. Op deze pagina bundelt Toerisme Limburg 11 wijndomeinen in Haspengouw, het Maasland en de Voerstreek. De volgende stap: een degustatie plannen ter plaatse.

Image
limburg wijn

Limburg ondergronds: de mergelgrotten

Eigenlijk is de naamgeving fout want de grotten zijn eigenlijk groeven, onderaardse gangenstelsels die ontstaan bij het winnen van krijt- en kalksteen. In Limburg kun je de mergelgrotten van Kanne en Zichem-Zussen-Bolder bezoeken. Meer info bij de dienst van toerisme Riemst.

Muziek: Belgium Rhythm ‘n’ Blues Festival

Van 17 tot en met 19 juli

Moet dit festival nog geïntroduceerd worden? Wellicht niet. Ga eens kijken naar de volledige affiche en wacht niet te lang om tickets te boeken.

Image
blues limburg

Finger Food route met gids

1, 15 en 29 augustus en 12 september

Culinaire wandeling door de Vennestraat, een multiculturele winkelstraat in Genk. Proef en degusteer in verschillende winkels terwijl de gids relevante details uit het mijnverleden opdiept.

(*) Klik hier voor meer info over de gratis vakantiegids van Toerisme Limburg.