100 tips voor dagtrips in eigen land: Limburg

100 tips voor dagtrips in eigen land: Limburg

Het toeristische aanbod in Limburg is gigantisch, getuige de 300 pagina’s dikke vakantiegids die Toerisme Limburg recent op de markt bracht (*). De gids is gratis en bundelt het totale aanbod van de provincie. Hieronder onze 4 favoriete dagtrips.

Wijnbouwcultuur: 11 domeinen

Qua streekproduct kan het tellen: Belgische wijn. Op deze pagina bundelt Toerisme Limburg 11 wijndomeinen in Haspengouw, het Maasland en de Voerstreek. De volgende stap: een degustatie plannen ter plaatse.

 

limburg wijn

 

Limburg ondergronds: de mergelgrotten

Eigenlijk is de naamgeving fout want de grotten zijn eigenlijk groeven, onderaardse gangenstelsels die ontstaan bij het winnen van krijt- en kalksteen. In Limburg kun je de mergelgrotten van Kanne en Zichem-Zussen-Bolder bezoeken. Meer info bij de dienst van toerisme Riemst.

 

Muziek: Belgium Rhythm ‘n’ Blues Festival

Van 17 tot en met 19 juli

Moet dit festival nog geïntroduceerd worden? Wellicht niet. Ga eens kijken naar de volledige affiche en wacht niet te lang om tickets te boeken.

 

blues limburg

 

Finger Food route met gids

1, 15 en 29 augustus en 12 september

Culinaire wandeling door de Vennestraat, een multiculturele winkelstraat in Genk. Proef en degusteer in verschillende winkels terwijl de gids relevante details uit het mijnverleden opdiept.

(*) Klik hier voor meer info over de gratis vakantiegids van Toerisme Limburg.

Reactie toevoegen