Image

Zin in een weekendje Londen? Hier is een inspirerend lijstje met niet te missen bezienswaardigheden.

Meer dan 280 verschillende nationaliteiten en etnische groepen leven er naast elkaar en er wordt onderling gecommuniceerd in maar liefst 300 talen. Londen is wereldwijd een koploper qua diversiteit. Je bereikt het centrum van de stad het makkelijkst en snelst met de HST (Eurostar), maar de metropool is ook bereikbaar per vliegtuig, touringcar, schip en/of auto.

Tower Bridge, Londen
De Tower Bridge is slechts één van de honderden bezienswaardigheden in Londen. © Veliko Karachiviev | Bron: Unsplash


London is lang een (heel) dure stad geweest, maar sinds de Brexit zijn de hotelprijzen aanlokkelijker geworden. En als je voor de Eurostar kiest, zal je zien dat de ticketprijzen de afgelopen pakweg 5 jaar nauwelijks duurder zijn geworden. Wie een citytrip plant, hoeft dus niet langer te twijfelen. Maar opgelet: sinds de Brexit heb je een reispas nodig en volstaat de identiteitskaart niet!

Ook nog deze tip: boek je treintickets (of ander transport) en accommodatie ruim op voorhand, zodat je van de beste tarieven geniet. En weet dat de stad heel veel gratis attracties telt. Zo zijn meer dan 20 musea gratis toegankelijk, waaronder The British Museum, het Natural History Museum en het Science Museum. Ook nagenoeg alle galerijen (het zijn er bijna 100, nvdr), waaronder het Tate Modern en Tate Britain, kan je kosteloos bezoeken.

Meer info: www.visitlondon.com


Londen in cijfers

  • 8,9 miljoen inwoners, waarvan slechts zo’n 8600 in ‘The City of London’
  • 33,8 miljoen bezoekers per jaar (vóór de pandemie)
  • National History Museum: 4,7 miljoen bezoekers in 2022
  • Capaciteit Wembley Stadium: > 90.000 toeschouwers

Vliegtuig: De vlucht naar Londen neemt een klein uurtje in beslag, zowel vanuit Antwerpen als Brussel. Vanaf Heathrow Airport kan je elk kwartier in ca. 20 minuten naar Londen (Paddington) sporen met de Heathrow Express, kostprijs H/T: 37 pond. Goedkoper is de London Underground. Die rijdt ongeveer elke 10 minuten, maar doet er wel minstens 50 minuten over tot het hart van de stad. Ook wie op London City vliegt, kan met de London Underground naar het centrum van de stad. Reistijd: 30 à 40 minuten.

Trein: De HST is de snelste en meest efficiënte manier om Londen te bereiken. Je spoort in iets meer dan 2 uur tussen Brussel Zuid en het hart van Londen (St Pancras International).

Auto: Auto en schip is eveneens een optie. Vanaf 78 euro (enkel traject) zet je je auto inclusief 4 passagiers over van Duinkerke naar Dover. Van daaruit kan je met je eigen vervoer (2 uur via de snelweg) of trein (ruim 1 uur) verder.


10 must-do’s

  1. Madame Tussauds
  2. Natural History Museum
  3. London Eye
  4. Tate Modern
  5. Buckingham Palace
  6. Een musical bijwonen
  7. Westminster Abbey
  8. Tower of London
  9. Camden Town
  10. Hyde Park


Ontdek ook de andere citytripbestemmingen in Europa.


Praktisch: bijstand voor één enkele reis

Geniet met een gerust hart van je citytrip. De tijdelijke bijstandsformule Touring Explore biedt je wereldwijde dekking vanaf € 10/persoon per reis.

Ontdek ook onze andere formules voor wereldwijde reisbijstand en onze annulatieverzekeringen.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …