Image
pech_vakantie

Wie straks met de auto de grens oversteekt om op vakantie te gaan, hoopt maar één ding: veilig en zonder problemen op de eindbestemming geraken. Doch héél af en toe gaat het fout. En wat dan? Een korte handleiding.

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje en – het mag dan een cliché zijn – het kan iedereen overkomen. Autosleutels verloren onderweg of een lekke band waarna je je plots realiseert dat jouw auto niet over een reserveband beschikt. En waarom knippert dat éne lampje net nu op je dashboard? Wat het probleem ook is, er is geen enkele reden tot paniek.

Wie Touring Assistance heeft onderschreven, weet dat hij of zij onmiddellijk zal geholpen worden. De procedure is eenvoudig: je belt het nummer van onze centrale ( 078/178 178 ) en je wordt meteen geholpen. Je wagen wordt gelokaliseerd, er wordt een dossier geopend en jouw probleem wordt in functie van jouw contract en de aard van de panne meteen aangepakt. Je hoeft verder dus niks te doen, tenzij jezelf en familie in veiligheid brengen, want achter de schermen zorgt Touring ervoor dat alle relevante acties worden opgestart.

Zijn er nog vragen?

Wie met pech aan de kant van de weg staat, zit vermoedelijk met heel wat vragen. Veel vragen komen echter frequent voor waardoor we op onze website een zogeheten FAQ (frequently asked questions) hebben samengesteld. Handig voor wie vragen heeft en niet meteen de neiging heeft om naar de centrale te bellen, maar ook handig om door te nemen voor je vertrekt want de lijst met vragen en antwoorden zal jou enigszins geruststellen.

Pech op de snelweg in Frankrijk? Opgelet: bel 17

Veel van onze leden rijden deze zomer naar Frankrijk en daar gelden andere, lees: minder bekende regels. Namelijk dat je bij pech langs de snelweg geen beroep kunt doen op Touring Assistance want buitenlandse pechverhelpers mogen de snelweg niet op en bovendien mag er langs de Franse snelwegen niet gesleuteld worden aan voertuigen.

De regel is dus dat het voertuig moet gesleept worden. Bel dus meteen naar de ‘17’, het nummer van de politiediensten. Zij doen het nodige zodat je voertuig wordt gesleept naar de dichtstbijzijnde bergplaats. Bel je per ongeluk of uit reflex of paniek toch naar Touring dan zal de centrale uiteraard assisteren en van de gelegenheid gebruik maken om alvast een dossier aan te maken. Want eens het voertuig is gesleept en duidelijk is wat er precies aan de hand is, schiet Touring in actie.

Weet ook dat je bij pech langs de Franse snelweg de lokale sleepdiensten niet hoeft te betalen want Touring heeft met hen een regeling getroffen zodat zij rechtstreeks worden vergoed.

De meest frequente oproepen

Over de aard van de problemen langs de weg houdt Touring uiteraard statistieken bij want op die manier kan Touring zijn diensten proactief inzetten. Waarover het meest gebeld wordt, lees je in de top-7 hieronder:

1. De banden. Zoals eerder gezegd, hebben lang niet alle voertuigen een reserveband aan boord en dan rest er geen andere keuze dan Touring bellen.

2. De auto start niet meer. In de meeste gevallen gaat het om problemen met de batterijen en dergelijke euvels kunnen doorgaans ter plaatse opgelost worden.

3. De motor. Dit is een ruim begrip maar heel vaak gaat het over een probleem met de alternator.

4. Een ongeluk(je). Het kan letterlijk iedereen overkomen, hoe voorzichtig je ook zelf bent want vaak spelen er externe factoren mee.

5. Versnellingen/de koppeling. Afhankelijk van de ernst wordt er gesleept.

6. Sleutels. Sommige mensen verliezen hun sleutels, vinden ze simpelweg niet meer terug of de sleutel doet het niet meer. Hoe dan ook: voor elk sleutelprobleem is er een oplossing.

7. Waarschuwingslampjes. Bij lange ritten gebeurt het wel eens dat een bepaald lampje voor het eerst gaat flikkeren. Meestal is er geen reden tot paniek en volstaat een telefoontje. In de andere gevallen zorgt Touring voor de remedie.

Ontdek onze tweedehandswagens op Touring CarSelect
 


 

Verkeersregels voor fietsers

Net als andere weggebruikers dienen fietsers zich te houden aan de geldende verkeersregels. Het verkeersreglement bevat specifieke voorschriften voor fietsers. Ontdek hier welke handelingen wel of niet zijn toegestaan met je fiets op de openbare weg.